Categoriearchief: Nieuws

Jongste turnsters SCH ook door naar de finale

Zaterdag 29 maart 2014 mochten de jongste meisjes van SportClub Holwierde zich opmaken voor hun eerste turnwedstrijd van dit seizoen. Cynthia Verloop, Marit Stoppels en Willemijn Stoppels hadden goed geoefend, maar reisden toch wel wat zenuwachtig af naar Winsum. Alle drie hebben ze nieuwe oefenstof geleerd en dat maakt zo’n eerste wedstrijd extra spannend.

DSC05924 (1024x768)   DSC05921 (1024x768)

 

Cynthia en Marit draaiden beiden een fantastische wedstrijd. Alle onderdelen werden feilloos uitgevoerd en dat resulteerde in een prachtige eindstand. In het veld van 22 deelneemsters werd Marit Stoppels 2e en Cynthia Verloop 1e. Beide meisjes stonden vol trots op het erepodium.

DSC05935 (1024x768)

Later op de dag was het de beurt aan Willemijn Stoppels. Zij doet met de wedstrijden mee met volledige nieuwe en best wel pittige oefenstof, vooral de koprol op de balk is erg spannend. Dit was dan ook het enige onderdeel dat niet zo goed ging. Na superoefeningen op de lange mat, sprong en de brug ging het inturnen op de balk ook erg goed, maar helaas viel ze er bij de wedstrijd toch een paar keer af. Hierdoor zakte ze in de eindstand naar de 7e plaats, wat gelukkig nog wel genoeg was om zich te plaatsen voor de finale op 17 mei in Leek.

DSC05948 (1024x768)

Samen met Cynthia, Marit en de al eerder geplaatsten, Liz Bouman en Marte Richters zal ze ook daar haar beste beentje voor zetten. ALVAST SUCCES MEIDEN!!!!!

Danara Stoppels turnde zondag 13 april in Uithuizen de halve finale van de Nederlandse Kampioenschappen in Uithuizen. Naar deze wedstrijd kwamen de beste meisjes uit heel Nederland om zich te plaatsen voor de NK. De meeste van deze meisjes trainen vele uren in mooie turnhallen, dus was het al een hele prestatie van Danara dat ze zich had geplaatst voor deze wedstrijd. Maar Danara liet zich niet kennen en zette een puike wedstrijd neer. In het veld van 23 meisjes behaalde ze een zeer nette 16e plaats met als uitschieter een 6e plaats op het onderdeel sprong.

198

Noodkreet

Geachte leden van de SportClub Holwierde,

Bij deze willen we u laten weten dat het bestuur nog maar uit twee leden zal bestaan vanaf de volgende jaarvergadering op 18 november 2013.

Dit betekent dat we onze uiterste best zullen doen om de SportClub Holwierde te laten bestaan.

Echter kunnen we niet meer doen dan de basisvoorwaarden intact houden. Zodra het bestuur uitbreiding krijgt, zullen we weer extra activiteiten kunnen aanbieden.

We wensen u een fijne zomervakantie! Hopende u eerst voldoende geïnformeerd te hebben, Bestuur SportClub Holwierde

Turncompetitie

Zaterdag 13 april hebben de leden van de wedstrijdgroep van SportClub Holwierde de laatste wedstrijd van de turncompetitie geturnd.
De deelnemers van deze competitie kwamen uit Spijk, Appingedam, Middelstum, Loppersum en Holwierde.
Er werden in totaal drie wedstrijden geturnd, waarvan de beste twee scores telden voor de einduitslag. De tien deelnemers uit Holwierde scoorden zeer goed en vielen allen in de prijzen. Robert Oosterhuis, Cynthia Verloop, Marit Stoppels, Willemijn Stoppels, Maud Visscher, Liz Bouman, Marte Richters en Danara Stoppels behaalden in hun leeftijdscategorie en niveau allemaal een eerste plaats. Mirthe de Vries werd tweede en Ella Richters derde.

Plankoline

Plankoline vanuit het dorpsbudget
Volgend seizoen zullen de gymnasten overgaan op nieuwe wedstrijdoefenstof. Onderdeel van deze nieuwe oefenstof is een nieuw springtoestel: de plankoline.
Dit is een kruising tussen een springplank en een trampoline en is ontwikkeld om de belasting van de kinderen te verlichten. Tijdens het springen zal er dus minder druk komen op de gewrichten van de kinderen.011
Dankzij het dorpsbudget heeft SportClub Holwierde zo een plankoline aan kunnen schaffen, waar uiteraard ook de andere gymgroepen en de school gebruik van kunnen maken. Namens al deze kinderen: BEDANKT
Plankoline 2013

Oproep

Wie lijkt het leuk en zinvol om ons bestuur te komen versterken?
Op dit moment zijn we nog maar met  drie bestuursleden. Vanaf september zal het bestuur nog uit twee personen bestaan.
Draagt u de club een warm hart toe? Dan is dit het moment om op te staan en voor enige tijd in het bestuur te gaan.
U kunt zich aanmelden of informatie inwinnen bij het bestuur

Opbrengst Jantje Beton

Dankzij een aantal vrijwilligers binnen de vereniging hebben we een superbedrag met de Jantje Beton collecte opgehaald.
Hiervoor nogmaals onze hartelijke dank!

De opbrengst was in totaal 439,86 euro. De helft hiervan gaat naar de sportclub.

Jantje Beton

De sportclub Holwierde doet dit jaar mee aan de Jantje Beton collecte. De Jantje Beton collecte is bedoeld voor jeugdverenigingen. De helft van de opbrengst komt ten goede aan de collecterende vereniging. De andere helft wordt door Jantje Beton gebruikt om kinderen te stimuleren om buiten te spelen.

Het geld willen we gebruiken om onze club financieel gezond te houden en daardoor alle groepen zolang mogelijk te kunnen behouden. De collecte wordt gehouden van 4 t/m 9 maart, wij lopen door heel Holwierde.U kunt ons dus aan u deur verwachten voor een donatie.

Bondscontributie

Hierbij willen wij u informeren dat we in februari de jaarlijkse bondscontributie gaan innen.

De Sportclub Holwierde moet voor elk lid bondscontributie afdragen aan de KNGU. Voor 2013 is een prijsindexering van 2% door de KNGU toegepast en volgende bedragen vastgesteld:
leden van 0 t/m 15 jaar € 14.59 per jaar
leden vanaf 16 jaar en ouder € 18.73 per jaar

Waarom lid van de KNGU?
Collectieve afspraken en afdracht van kosten aan SENA en BUMA in verband met muziekgebruik (tijdens lessen en uitvoeringen)
Ongevallenverzekering voor de leden

Vriendenmaand

De gehele maand januari heeft de SportClub Holwierde vriendenmaand.

Dit betekent dat alle leden gratis een vriend of vriendin mogen mee nemen naar de lessen. Ken je iemand die graag eens een les wil proberen, neem hem of haar dan mee. Samen is leuker dan alleen!

Dit geldt voor de lessen volleybal, streetdance, gym, wedstrijdgym en ouder- en kindgym.

Volleybal wedstrijden de ringen

Melding van de organisatie volleybalwedstrijden in de Ringen:

We krijgen de laatste tijd vaker te horen dat er teams uit hogere poules met lagere poules meespelen. Dit is niet de bedoeling, de poules zijn namelijk niet voor niets ingedeeld naar niveau en als er 1 of meer mensen van een hoger niveau meespelen is niet dit leuk voor het andere team.
Als er tekorten zijn in poule 1 mogen zij de hulp inschakelen van poule 2 of 3 spelers.<
Als er tekorten zijn in poule 2 mogen zij de hulp inschakelen van poule 3 spelers.
Tekorten in poule 3 kunnen alleen opgelost worden met andere poule 3 spelers.