Categoriearchief: Geen categorie

ouder-kind gym en turnen gestopt

22-06-2014  Ouder-kind gym stopt

Tot onze grote spijt moeten we u mededelen dat het bestuur van de SportClub Holwierde, in goed overleg met Irene Smit, heeft besloten om met de lessen van ouder-kind gym met ingang van de zomervakantie (vanaf 7 juli 2014) definitief te stoppen. Het ledenaantal is in de laatste jaren sterk terug gelopen ondanks meerdere pogingen om nieuwe leden aan te trekken.

01-07-2014 Turnen stopt

Door het dalende aantal leden hebben wij helaas moeten besluiten om de wedstrijdgroep stop te zetten. De lessen op maandag (18.00-19.30 uur) en donderdag (16.00-17.30 uur) zullen vanaf 7 juli 2014 komen te vervallen.Het tweede gym uur van de maandag (17.00-18.00 uur) zal worden omgezet naar een uur recreatief turnen. Tijdens dit uur kan er dus nog geturnd worden, maar er wordt niet meer meegedaan aan wedstrijden. Dit omdat een gecombineerde groep (gymnastiek en turnen) niet genoeg tijd biedt om aandacht te besteden aan het aanleren van wedstrijdoefeningen. Degene die wel graag aan wedstrijden mee wil blijven doen verwijzen we naar de omliggende verenigingen (Sportfit Delfzijl, SVAppingedam (sva.webklik.nl) of CGVSpijk). Een combinatie van een uurtje in Holwierde en elders kan naturlijk ook.

Wij betreuren het zeer dat we deze beslissing hebben moeten nemen en hopen op begrip van uw kant.

Namens het bestuur en trainers SC Holwierde

 

 

Turn(st)ers SportClub Holwierde door naar de finale

De afgelopen maand hebben een aantal leden van SportClub Holwierde meegedaan aan de voorwedstrijden van de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). Op 1 maart traden Ella Richters, Liz Bouman en Marte Richters ten strijde. Ella draaide een constante wedstrijd, maar vergat helaas een deel van haar vloeroefening, hierdoor eindigde ze op een 7e plaats. Helaas niet genoeg voor plaatsing in de finale. Liz en Marte begonnen hun wedstrijd met een goede vloeroefening en een uitstekende sprong. Marte zette de wedstrijd op de brug en balk goed door, waar Liz wel een paar foutjes moest incasseren. Gelukkig voor Liz maakten ook de tegenstanders fouten, waardoor ze uiteindelijk toch nog 3e werd. Marte kon haar geluk niet op, zij mocht plaatsnemen op het hoogste podium: een 1e plaats. Beiden hebben zich met dit resultaat geplaatst voor de Groningse kampioenschappen op 17 mei in Leek.

P1060442 (768x1024)    P1060448 (1024x768)

Danara Stoppels (uitkomend voor Sportfit Delfzijl, maar ook trainend in Holwierde) heeft de komende maand twee wedstrijden waarbij de meisjes uit gaan maken wie Gronings kampioen gaat worden in hun klasse. In Februari had Danara een plaatsingswedstrijd voor de landelijke halve finales. Hierbij moest ze het opnemen tegen 30 meisjes uit Groningen, Friesland en Drenthe. Ze zette een verrassend goede wedstrijd neer. Onderdelen die ze nog nooit alleen had gedaan deed ze alsof ze ze al jaren onder de knie had. Dit resulteerde in een 6e plaats overall en de 1e van Groningen. Genoeg voor plaatsing in de halve finale NK. Dit wordt gehouden op 12 en 13 april in Uithuizen. Hier zal ook de Nederlandse turntop een wedstrijd draaien voor plaatsing voor het Europees Kampioenschap. Zeker een kijkje waard lijkt mij.

Danara

De enige mannelijke turner van Holwierde (en ruime omstreken), Robert Oosterhuis, moest het in zijn wedstrijden opnemen tegen jongens uit Groningen, Friesland en Drenthe. Robert heeft twee voorwedstrijden geturnd waarbij hij sommige oefeningen glansrijk afrondde, maar andere met veel worstelen toch door kwam. In de gecombineerde klasse eindigde hij op een 13e plaats, maar in de lijst van alleen zijn eigen leeftijd en niveau staat hij 2e. Dit geeft hem recht op een plaats in de finale Noord-Oost Nederland in Varseveld.

De jongste turnstertjes van SportClub Holwierde hebben op 29 maart hun voorwedstrijd. Marit Stoppels, Cynthia Verloop en Willemijn Stoppels kennen hun oefeningen al goed en zullen er dan ook alles aan doen om zich te plaatsen voor de finale.

KNGU Wedstrijden

De turner en turnsters hebben ook deelgenomen aan wedstrijden die georganiseerd worden door de Gymnastiek Unie, bij deze wedstrijden moeten ze turnen tegen kinderen uit de hele provincie Groningen. Voor Cynthia, Marit en Willemijn was dit de eerste ‘echte’ wedstrijd in een grote sporthal. In Loppersum turnden zij een goede wedstrijd met een 2de (Cynthia), 4de (Marit) en 1e (Willemijn) plaats. Alledrie hebben ze zich geplaatst voor de provinciale finalewedstrijd op 25 mei in Uithuizen. Ook Maud Visscher plaatste zich, ondanks een onzekere wedstrijd, voor deze finale met een 1 plaats.
Liz Bouman had helaas een ongeconcentreerde balkoefening waardoor ze de finale op een paar tiende van een punt moet missen. Ella, Marte en Mirthe hadden hun voorwedstrijd in 2de Exloermond. In een sterk deelnemersveld werd Marte 11de en Mirthe 14de, beiden genoeg om mee te mogen doen aan de finalewedstrijd op 1 juni in Stadskanaal. Ella kan door school helaas maar één keer trainen per week, hierdoor kon ze het niet redden tegen de andere meiden. Ze behaalde een 15de plaats. Danara Stoppels (op de KNGU-wedstrijden uitkomend voor Sportfit Delfzijl) turnde zich tijdens de eerste voorwedstrijd in Uithuizen verrassend naar een 1e plaats. Hiermee plaatste zij zich voor de landelijke halve finale in Nederweert (Limburg). Tijdens deze zeer officiële wedstrijd, compleet met beeldschermen waar de cijfers op getoond werden, was de spanning en het niveau zeer hoog.
Danara eindigde dan ook in de onderste regionen, maar bij dit soort wedstrijden is het mogen meedoen belangrijker dan winnen. Op 20 april mag Danara nog meedoen aan de Provinciale kampioenschappen in Ter Apel Omdat er nog altijd een stuk minder jongens aan turnen doen, zijn de herenwedstrijden van de KNGU samen met de provincies Drenthe en Friesland. Robert heeft zich tijdens drie voorwedstrijden in Joure en 2 Exloermond zeer netjes naar een 3e plaats geturnd. Hiermee heeft hij zich geplaatst voor de finale Noord- en Oost-Nederland. Tijdens deze wedstrijd (op 20 april in Assen) moet hij het opnemen tegen jongens uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland.

Uitnodiging jaarvergadering 2012

<div>
<div>Datum: 26 november<br />Tijd: 20.00 uur<br />Locatie: Nieuwstad 11 te Holwierde</div>
<div><br />Agenda</div>
<div>1. Opening en vaststellen agenda</div>
<div>2. Mededelingen</div>
<div>3. Notulen jaarvergadering d.d. 28 november 2011</div>
<div>4. Jaarverslag secretaris (2011/2012)</div>
<div>5. Financieel jaarverslag</div>
<div>6. Verslag kascommissie</div>
<div>7. Vaststelling begroting en contributie</div>
<div>8. Bestuursverkiezingen: Aftredend Henrike de Vries, niet herkiesbaar</div>
<div></div>
<Dit betekent dat we nog met drie leden over zijn, wat weer tot gevolg heeft dat <br />wij niet weten of we nog lang kunnen bieden wat we nu als sportclub te bieden hebben. <br />Sinds vorig jaar werken we zonder secretaris en nu nemen we nogmaals afscheid van</div>
<div>een lid. <br />Er zijn nog steeds geen nieuwe aanmeldingen, dus…!!!!!</div>
<div>Aanmeldingen graag via mail of via een van de bestuursleden.</div>
<div></div>
<div>9. Rondvraag</div>
<div>10. Sluiting</div>
<div><br />Wij heten u van harte welkom! Tot ziens op de jaarvergadering.</div>
<div>Met vriendelijke groeten,<br />Bestuur sportclub Holwierde</div>
<div>Annemarie Visscher (voorzitter) 629360<br />Beate Tkacz (penningmeester) 680203<br />Paulien Vos (lid) 616437<br />Henrike de Vries (lid) 620930</div>
</div>

Univé Gala 2012

<div>
<div>Olympische helden op Univé Gym Gala 2012; koop nu je kaarten</div>
<div>Wat een mooie gymsportzomer! Het eerste gezamenlijke NK in Ahoy Rotterdam afgelopen juni, was een groot succes. En vervolgens de waanzinnig knappe prestatie van Epke met zijn gouden medaille en de fantastische optredens van Celine en Rea tijdens de Olympische Spelen in Londen. Nu tijd om uit te kijken naar het volgende gave evenement, het Univé Gym Gala 2012, hét turn- en gymspektakel van het jaar .<br />Onze Olympische helden zijn er bij van 21 t/m 23 december in Almere! En wie wil er nou geen handtekening van Olympisch kampioen Epke? Of genieten van de prachtige  dynamische oefening van Rea? Natuurlijk komen er nog veel meer wereldtoppers in onder andere turnen, dans, tumbling, ritmische gymnastiek en acrobatiek.<br />Kom zelf sporten op beweegplein Gymplaza<br />Na het succes van vorig jaar, kan iedereen zich wederom uitleven op beweegplein Gymplaza. Jong en oud, sportief of minder sportief, bezoekers zijn vanaf 2,5 uur voor de voorstelling van harte welkom op dit beweegplein. <br />Kaarten?<br />Van 21 t/m 23 december 2012 vindt het gala plaats is het Topsportcentrum van Almere. De kaartverkoop is gestart en gaat snel, dus wees er snel bij en koop nu je kaarten via univegymgala.nl. Kaarten kosten € 20,- <br />Vrijdag 21 december <br />17.30 uur: Opening beweegplein Gymplaza <br />20.00 uur: Aanvang show</div>
<div>Zaterdag 22 december<br />11.30 uur: Opening beweegplein Gymplaza <br />14.00 uur: Aanvang show</div>
<div>Zaterdag 22 december<br />17.30 uur: Opening beweegplein Gymplaza <br />20.00 uur: Aanvang show</div>
<div>Zondag 23 december<br />11.30 uur: Opening beweegplein Gymplaza <br />14.00 uur: Aanvang show</div>
<div>Clubactie ‘Show your Talent’<br />De KNGU en Univé organiseren ook in 2012 de actie ‘Show your Talent’. KNGU-clubs krijgen de kans om mee te doen aan het Univé Gym Gala. Niet als voorprogramma, niet als pauze act, maar echt om onderdeel te zijn van de show.<br />Voor meer informatie en voorwaarden: univegymgala.nl/nl/clubactie</div>
<div>Univé Gym Gala 2012, hét turn- en gymspektakel van het jaar</div>
<div></div>
<div><img height=”385″ width=”417″ src=”images/stories/afbeelding ugg website 2.jpg” style=”margin-right: auto; margin-left: auto; display: block;” /></div>
</div>