Alle berichten van admin

Noodkreet

Geachte leden van de SportClub Holwierde,

Bij deze willen we u laten weten dat het bestuur nog maar uit twee leden zal bestaan vanaf de volgende jaarvergadering op 18 november 2013.

Dit betekent dat we onze uiterste best zullen doen om de SportClub Holwierde te laten bestaan.

Echter kunnen we niet meer doen dan de basisvoorwaarden intact houden. Zodra het bestuur uitbreiding krijgt, zullen we weer extra activiteiten kunnen aanbieden.

We wensen u een fijne zomervakantie! Hopende u eerst voldoende geïnformeerd te hebben, Bestuur SportClub Holwierde

KNGU Wedstrijden

De turner en turnsters hebben ook deelgenomen aan wedstrijden die georganiseerd worden door de Gymnastiek Unie, bij deze wedstrijden moeten ze turnen tegen kinderen uit de hele provincie Groningen. Voor Cynthia, Marit en Willemijn was dit de eerste ‘echte’ wedstrijd in een grote sporthal. In Loppersum turnden zij een goede wedstrijd met een 2de (Cynthia), 4de (Marit) en 1e (Willemijn) plaats. Alledrie hebben ze zich geplaatst voor de provinciale finalewedstrijd op 25 mei in Uithuizen. Ook Maud Visscher plaatste zich, ondanks een onzekere wedstrijd, voor deze finale met een 1 plaats.
Liz Bouman had helaas een ongeconcentreerde balkoefening waardoor ze de finale op een paar tiende van een punt moet missen. Ella, Marte en Mirthe hadden hun voorwedstrijd in 2de Exloermond. In een sterk deelnemersveld werd Marte 11de en Mirthe 14de, beiden genoeg om mee te mogen doen aan de finalewedstrijd op 1 juni in Stadskanaal. Ella kan door school helaas maar één keer trainen per week, hierdoor kon ze het niet redden tegen de andere meiden. Ze behaalde een 15de plaats. Danara Stoppels (op de KNGU-wedstrijden uitkomend voor Sportfit Delfzijl) turnde zich tijdens de eerste voorwedstrijd in Uithuizen verrassend naar een 1e plaats. Hiermee plaatste zij zich voor de landelijke halve finale in Nederweert (Limburg). Tijdens deze zeer officiële wedstrijd, compleet met beeldschermen waar de cijfers op getoond werden, was de spanning en het niveau zeer hoog.
Danara eindigde dan ook in de onderste regionen, maar bij dit soort wedstrijden is het mogen meedoen belangrijker dan winnen. Op 20 april mag Danara nog meedoen aan de Provinciale kampioenschappen in Ter Apel Omdat er nog altijd een stuk minder jongens aan turnen doen, zijn de herenwedstrijden van de KNGU samen met de provincies Drenthe en Friesland. Robert heeft zich tijdens drie voorwedstrijden in Joure en 2 Exloermond zeer netjes naar een 3e plaats geturnd. Hiermee heeft hij zich geplaatst voor de finale Noord- en Oost-Nederland. Tijdens deze wedstrijd (op 20 april in Assen) moet hij het opnemen tegen jongens uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland.

Turncompetitie

Zaterdag 13 april hebben de leden van de wedstrijdgroep van SportClub Holwierde de laatste wedstrijd van de turncompetitie geturnd.
De deelnemers van deze competitie kwamen uit Spijk, Appingedam, Middelstum, Loppersum en Holwierde.
Er werden in totaal drie wedstrijden geturnd, waarvan de beste twee scores telden voor de einduitslag. De tien deelnemers uit Holwierde scoorden zeer goed en vielen allen in de prijzen. Robert Oosterhuis, Cynthia Verloop, Marit Stoppels, Willemijn Stoppels, Maud Visscher, Liz Bouman, Marte Richters en Danara Stoppels behaalden in hun leeftijdscategorie en niveau allemaal een eerste plaats. Mirthe de Vries werd tweede en Ella Richters derde.

Plankoline

Plankoline vanuit het dorpsbudget
Volgend seizoen zullen de gymnasten overgaan op nieuwe wedstrijdoefenstof. Onderdeel van deze nieuwe oefenstof is een nieuw springtoestel: de plankoline.
Dit is een kruising tussen een springplank en een trampoline en is ontwikkeld om de belasting van de kinderen te verlichten. Tijdens het springen zal er dus minder druk komen op de gewrichten van de kinderen.011
Dankzij het dorpsbudget heeft SportClub Holwierde zo een plankoline aan kunnen schaffen, waar uiteraard ook de andere gymgroepen en de school gebruik van kunnen maken. Namens al deze kinderen: BEDANKT
Plankoline 2013

Oproep

Wie lijkt het leuk en zinvol om ons bestuur te komen versterken?
Op dit moment zijn we nog maar met  drie bestuursleden. Vanaf september zal het bestuur nog uit twee personen bestaan.
Draagt u de club een warm hart toe? Dan is dit het moment om op te staan en voor enige tijd in het bestuur te gaan.
U kunt zich aanmelden of informatie inwinnen bij het bestuur

Opbrengst Jantje Beton

Dankzij een aantal vrijwilligers binnen de vereniging hebben we een superbedrag met de Jantje Beton collecte opgehaald.
Hiervoor nogmaals onze hartelijke dank!

De opbrengst was in totaal 439,86 euro. De helft hiervan gaat naar de sportclub.

Jantje Beton

De sportclub Holwierde doet dit jaar mee aan de Jantje Beton collecte. De Jantje Beton collecte is bedoeld voor jeugdverenigingen. De helft van de opbrengst komt ten goede aan de collecterende vereniging. De andere helft wordt door Jantje Beton gebruikt om kinderen te stimuleren om buiten te spelen.

Het geld willen we gebruiken om onze club financieel gezond te houden en daardoor alle groepen zolang mogelijk te kunnen behouden. De collecte wordt gehouden van 4 t/m 9 maart, wij lopen door heel Holwierde.U kunt ons dus aan u deur verwachten voor een donatie.

Bondscontributie

Hierbij willen wij u informeren dat we in februari de jaarlijkse bondscontributie gaan innen.

De Sportclub Holwierde moet voor elk lid bondscontributie afdragen aan de KNGU. Voor 2013 is een prijsindexering van 2% door de KNGU toegepast en volgende bedragen vastgesteld:
leden van 0 t/m 15 jaar € 14.59 per jaar
leden vanaf 16 jaar en ouder € 18.73 per jaar

Waarom lid van de KNGU?
Collectieve afspraken en afdracht van kosten aan SENA en BUMA in verband met muziekgebruik (tijdens lessen en uitvoeringen)
Ongevallenverzekering voor de leden

Vriendenmaand

De gehele maand januari heeft de SportClub Holwierde vriendenmaand.

Dit betekent dat alle leden gratis een vriend of vriendin mogen mee nemen naar de lessen. Ken je iemand die graag eens een les wil proberen, neem hem of haar dan mee. Samen is leuker dan alleen!

Dit geldt voor de lessen volleybal, streetdance, gym, wedstrijdgym en ouder- en kindgym.

Volleybal wedstrijden de ringen

Melding van de organisatie volleybalwedstrijden in de Ringen:

We krijgen de laatste tijd vaker te horen dat er teams uit hogere poules met lagere poules meespelen. Dit is niet de bedoeling, de poules zijn namelijk niet voor niets ingedeeld naar niveau en als er 1 of meer mensen van een hoger niveau meespelen is niet dit leuk voor het andere team.
Als er tekorten zijn in poule 1 mogen zij de hulp inschakelen van poule 2 of 3 spelers.<
Als er tekorten zijn in poule 2 mogen zij de hulp inschakelen van poule 3 spelers.
Tekorten in poule 3 kunnen alleen opgelost worden met andere poule 3 spelers.