Maandelijks archief: april 2013

KNGU Wedstrijden

De turner en turnsters hebben ook deelgenomen aan wedstrijden die georganiseerd worden door de Gymnastiek Unie, bij deze wedstrijden moeten ze turnen tegen kinderen uit de hele provincie Groningen. Voor Cynthia, Marit en Willemijn was dit de eerste ‘echte’ wedstrijd in een grote sporthal. In Loppersum turnden zij een goede wedstrijd met een 2de (Cynthia), 4de (Marit) en 1e (Willemijn) plaats. Alledrie hebben ze zich geplaatst voor de provinciale finalewedstrijd op 25 mei in Uithuizen. Ook Maud Visscher plaatste zich, ondanks een onzekere wedstrijd, voor deze finale met een 1 plaats.
Liz Bouman had helaas een ongeconcentreerde balkoefening waardoor ze de finale op een paar tiende van een punt moet missen. Ella, Marte en Mirthe hadden hun voorwedstrijd in 2de Exloermond. In een sterk deelnemersveld werd Marte 11de en Mirthe 14de, beiden genoeg om mee te mogen doen aan de finalewedstrijd op 1 juni in Stadskanaal. Ella kan door school helaas maar één keer trainen per week, hierdoor kon ze het niet redden tegen de andere meiden. Ze behaalde een 15de plaats. Danara Stoppels (op de KNGU-wedstrijden uitkomend voor Sportfit Delfzijl) turnde zich tijdens de eerste voorwedstrijd in Uithuizen verrassend naar een 1e plaats. Hiermee plaatste zij zich voor de landelijke halve finale in Nederweert (Limburg). Tijdens deze zeer officiële wedstrijd, compleet met beeldschermen waar de cijfers op getoond werden, was de spanning en het niveau zeer hoog.
Danara eindigde dan ook in de onderste regionen, maar bij dit soort wedstrijden is het mogen meedoen belangrijker dan winnen. Op 20 april mag Danara nog meedoen aan de Provinciale kampioenschappen in Ter Apel Omdat er nog altijd een stuk minder jongens aan turnen doen, zijn de herenwedstrijden van de KNGU samen met de provincies Drenthe en Friesland. Robert heeft zich tijdens drie voorwedstrijden in Joure en 2 Exloermond zeer netjes naar een 3e plaats geturnd. Hiermee heeft hij zich geplaatst voor de finale Noord- en Oost-Nederland. Tijdens deze wedstrijd (op 20 april in Assen) moet hij het opnemen tegen jongens uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland.

Turncompetitie

Zaterdag 13 april hebben de leden van de wedstrijdgroep van SportClub Holwierde de laatste wedstrijd van de turncompetitie geturnd.
De deelnemers van deze competitie kwamen uit Spijk, Appingedam, Middelstum, Loppersum en Holwierde.
Er werden in totaal drie wedstrijden geturnd, waarvan de beste twee scores telden voor de einduitslag. De tien deelnemers uit Holwierde scoorden zeer goed en vielen allen in de prijzen. Robert Oosterhuis, Cynthia Verloop, Marit Stoppels, Willemijn Stoppels, Maud Visscher, Liz Bouman, Marte Richters en Danara Stoppels behaalden in hun leeftijdscategorie en niveau allemaal een eerste plaats. Mirthe de Vries werd tweede en Ella Richters derde.

Plankoline

Plankoline vanuit het dorpsbudget
Volgend seizoen zullen de gymnasten overgaan op nieuwe wedstrijdoefenstof. Onderdeel van deze nieuwe oefenstof is een nieuw springtoestel: de plankoline.
Dit is een kruising tussen een springplank en een trampoline en is ontwikkeld om de belasting van de kinderen te verlichten. Tijdens het springen zal er dus minder druk komen op de gewrichten van de kinderen.011
Dankzij het dorpsbudget heeft SportClub Holwierde zo een plankoline aan kunnen schaffen, waar uiteraard ook de andere gymgroepen en de school gebruik van kunnen maken. Namens al deze kinderen: BEDANKT
Plankoline 2013

Oproep

Wie lijkt het leuk en zinvol om ons bestuur te komen versterken?
Op dit moment zijn we nog maar met  drie bestuursleden. Vanaf september zal het bestuur nog uit twee personen bestaan.
Draagt u de club een warm hart toe? Dan is dit het moment om op te staan en voor enige tijd in het bestuur te gaan.
U kunt zich aanmelden of informatie inwinnen bij het bestuur

Opbrengst Jantje Beton

Dankzij een aantal vrijwilligers binnen de vereniging hebben we een superbedrag met de Jantje Beton collecte opgehaald.
Hiervoor nogmaals onze hartelijke dank!

De opbrengst was in totaal 439,86 euro. De helft hiervan gaat naar de sportclub.