Maandelijks archief: april 2014

Jongste turnsters SCH ook door naar de finale

Zaterdag 29 maart 2014 mochten de jongste meisjes van SportClub Holwierde zich opmaken voor hun eerste turnwedstrijd van dit seizoen. Cynthia Verloop, Marit Stoppels en Willemijn Stoppels hadden goed geoefend, maar reisden toch wel wat zenuwachtig af naar Winsum. Alle drie hebben ze nieuwe oefenstof geleerd en dat maakt zo’n eerste wedstrijd extra spannend.

DSC05924 (1024x768)   DSC05921 (1024x768)

 

Cynthia en Marit draaiden beiden een fantastische wedstrijd. Alle onderdelen werden feilloos uitgevoerd en dat resulteerde in een prachtige eindstand. In het veld van 22 deelneemsters werd Marit Stoppels 2e en Cynthia Verloop 1e. Beide meisjes stonden vol trots op het erepodium.

DSC05935 (1024x768)

Later op de dag was het de beurt aan Willemijn Stoppels. Zij doet met de wedstrijden mee met volledige nieuwe en best wel pittige oefenstof, vooral de koprol op de balk is erg spannend. Dit was dan ook het enige onderdeel dat niet zo goed ging. Na superoefeningen op de lange mat, sprong en de brug ging het inturnen op de balk ook erg goed, maar helaas viel ze er bij de wedstrijd toch een paar keer af. Hierdoor zakte ze in de eindstand naar de 7e plaats, wat gelukkig nog wel genoeg was om zich te plaatsen voor de finale op 17 mei in Leek.

DSC05948 (1024x768)

Samen met Cynthia, Marit en de al eerder geplaatsten, Liz Bouman en Marte Richters zal ze ook daar haar beste beentje voor zetten. ALVAST SUCCES MEIDEN!!!!!

Danara Stoppels turnde zondag 13 april in Uithuizen de halve finale van de Nederlandse Kampioenschappen in Uithuizen. Naar deze wedstrijd kwamen de beste meisjes uit heel Nederland om zich te plaatsen voor de NK. De meeste van deze meisjes trainen vele uren in mooie turnhallen, dus was het al een hele prestatie van Danara dat ze zich had geplaatst voor deze wedstrijd. Maar Danara liet zich niet kennen en zette een puike wedstrijd neer. In het veld van 23 meisjes behaalde ze een zeer nette 16e plaats met als uitschieter een 6e plaats op het onderdeel sprong.

198

Turn(st)ers SportClub Holwierde door naar de finale

De afgelopen maand hebben een aantal leden van SportClub Holwierde meegedaan aan de voorwedstrijden van de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). Op 1 maart traden Ella Richters, Liz Bouman en Marte Richters ten strijde. Ella draaide een constante wedstrijd, maar vergat helaas een deel van haar vloeroefening, hierdoor eindigde ze op een 7e plaats. Helaas niet genoeg voor plaatsing in de finale. Liz en Marte begonnen hun wedstrijd met een goede vloeroefening en een uitstekende sprong. Marte zette de wedstrijd op de brug en balk goed door, waar Liz wel een paar foutjes moest incasseren. Gelukkig voor Liz maakten ook de tegenstanders fouten, waardoor ze uiteindelijk toch nog 3e werd. Marte kon haar geluk niet op, zij mocht plaatsnemen op het hoogste podium: een 1e plaats. Beiden hebben zich met dit resultaat geplaatst voor de Groningse kampioenschappen op 17 mei in Leek.

P1060442 (768x1024)    P1060448 (1024x768)

Danara Stoppels (uitkomend voor Sportfit Delfzijl, maar ook trainend in Holwierde) heeft de komende maand twee wedstrijden waarbij de meisjes uit gaan maken wie Gronings kampioen gaat worden in hun klasse. In Februari had Danara een plaatsingswedstrijd voor de landelijke halve finales. Hierbij moest ze het opnemen tegen 30 meisjes uit Groningen, Friesland en Drenthe. Ze zette een verrassend goede wedstrijd neer. Onderdelen die ze nog nooit alleen had gedaan deed ze alsof ze ze al jaren onder de knie had. Dit resulteerde in een 6e plaats overall en de 1e van Groningen. Genoeg voor plaatsing in de halve finale NK. Dit wordt gehouden op 12 en 13 april in Uithuizen. Hier zal ook de Nederlandse turntop een wedstrijd draaien voor plaatsing voor het Europees Kampioenschap. Zeker een kijkje waard lijkt mij.

Danara

De enige mannelijke turner van Holwierde (en ruime omstreken), Robert Oosterhuis, moest het in zijn wedstrijden opnemen tegen jongens uit Groningen, Friesland en Drenthe. Robert heeft twee voorwedstrijden geturnd waarbij hij sommige oefeningen glansrijk afrondde, maar andere met veel worstelen toch door kwam. In de gecombineerde klasse eindigde hij op een 13e plaats, maar in de lijst van alleen zijn eigen leeftijd en niveau staat hij 2e. Dit geeft hem recht op een plaats in de finale Noord-Oost Nederland in Varseveld.

De jongste turnstertjes van SportClub Holwierde hebben op 29 maart hun voorwedstrijd. Marit Stoppels, Cynthia Verloop en Willemijn Stoppels kennen hun oefeningen al goed en zullen er dan ook alles aan doen om zich te plaatsen voor de finale.