Jongste turnsters SCH ook door naar de finale

Zaterdag 29 maart 2014 mochten de jongste meisjes van SportClub Holwierde zich opmaken voor hun eerste turnwedstrijd van dit seizoen. Cynthia Verloop, Marit Stoppels en Willemijn Stoppels hadden goed geoefend, maar reisden toch wel wat zenuwachtig af naar Winsum. Alle drie hebben ze nieuwe oefenstof geleerd en dat maakt zo’n eerste wedstrijd extra spannend.

DSC05924 (1024x768)   DSC05921 (1024x768)

 

Cynthia en Marit draaiden beiden een fantastische wedstrijd. Alle onderdelen werden feilloos uitgevoerd en dat resulteerde in een prachtige eindstand. In het veld van 22 deelneemsters werd Marit Stoppels 2e en Cynthia Verloop 1e. Beide meisjes stonden vol trots op het erepodium.

DSC05935 (1024x768)

Later op de dag was het de beurt aan Willemijn Stoppels. Zij doet met de wedstrijden mee met volledige nieuwe en best wel pittige oefenstof, vooral de koprol op de balk is erg spannend. Dit was dan ook het enige onderdeel dat niet zo goed ging. Na superoefeningen op de lange mat, sprong en de brug ging het inturnen op de balk ook erg goed, maar helaas viel ze er bij de wedstrijd toch een paar keer af. Hierdoor zakte ze in de eindstand naar de 7e plaats, wat gelukkig nog wel genoeg was om zich te plaatsen voor de finale op 17 mei in Leek.

DSC05948 (1024x768)

Samen met Cynthia, Marit en de al eerder geplaatsten, Liz Bouman en Marte Richters zal ze ook daar haar beste beentje voor zetten. ALVAST SUCCES MEIDEN!!!!!

Danara Stoppels turnde zondag 13 april in Uithuizen de halve finale van de Nederlandse Kampioenschappen in Uithuizen. Naar deze wedstrijd kwamen de beste meisjes uit heel Nederland om zich te plaatsen voor de NK. De meeste van deze meisjes trainen vele uren in mooie turnhallen, dus was het al een hele prestatie van Danara dat ze zich had geplaatst voor deze wedstrijd. Maar Danara liet zich niet kennen en zette een puike wedstrijd neer. In het veld van 23 meisjes behaalde ze een zeer nette 16e plaats met als uitschieter een 6e plaats op het onderdeel sprong.

198